Elke zondag te zien rond 11.55u op RTL4

BSPORTIF, SUCCES IN SPORT!

We moedigen mensen aan om hun persoonlijke dromen en doelen zowel mentaal als fysiek na te jagen.’ Of je nu wilt afvallen of meer plezier ervaren in het leven. Een intentie omzetten in een sportieve keuze. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, het leert je bijvoorbeeld ook om te gaan met teleurstellingen, het versterkt je doorzettingsvermogen en het stimuleert je sociale ontwikkeling.

Elke aflevering van BSportif duiken presentatoren Stevie van Zweden en Jeremy Sno in het leven van een topsporter. Wat heeft sport hen gebracht en wat hebben ze moeten opgeven? We blikken terug op de successen, maar ook op moeilijke periodes. Onder andere meervoudig wereldkampioen kickboksen Nieky Holzken, de prachtige wielrenster Puck Moonen en Ajax voetballer Derk Boerrigter geven een kijkje in hun leven. Daarnaast daagt Bauke Boon van NL Actief jou uit om de mouwen op te stropen en in beweging te komen en tovert chef-kok Donovan Kraag in een handomdraai lekkere en gezonde gerechten op tafel.

Bijna 50% van alle Nederlanders kampt met overgewicht en leidt tot veel gezondsheidsproblemen nu of in de toekomst. Om de fitheid en gezondheid van de Nederlander te bevorderen hebben we de zogenaamde DIY workouts en recepten, waarin we de kijker begeleiden naar een gezonder en vitaler leven.

Last but not least informeren we de kijker met de laatste trends en innovaties op het gebied van sport, fitness, gezondheid, voeding etc.

Dus of je nu inspiratie, informatie, motivatie en ideeën zoekt voor een gezonde en vitale levensstijl, kijk dan elke week naar BSportif.

Jeremy Sno

Toen ik 6 jaar oud was begon ik met voetbal en was het mijn grootste droom om profvoetballer te worden. Door mijn artistieke familie kwam ik ook al gauw terecht op een theaterschool. Vanaf mijn 15e speelde ik in verschillende soaps, crimi’s, drama- en comedyseries. Ook mijn rol als Mufasa in de musical Lion King was een bijzondere ervaring. Het voetballen kwam op een lager pitje te staan en ik focuste me vooral op het acteren en presenteren.

Ik kan me geen leven voorstellen zonder sport, je kan me altijd porren voor een training. Voetballen, hardlopen, kracht- en cardiotrainingen, het kan allemaal! Sporten maakt me super blij en het is een onmisbare factor in mijn levensstijl. Dat ik zowel privé als in mijn werk veel met sport en voeding bezig ben maakt dat ik BSportif met zoveel plezier presenteer!

Stevie van Zweden

Liefde voor sport is niet iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Tijdens mijn tienerjaren deed ik geregeld modellenwerk waardoor ik sport vooral zag als een noodzaak om in shape te komen. Toen ik na mijn zwangerschap weer ging sporten om diezelfde reden nam ik me voor het deze keer anders aan te pakken want ik wilde dat sport een vaste plek in mijn leven zou krijgen. Langzamerhand is sport voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn gevoel voor fitheid. Ik combineerde mijn moederschap met een masterstudie en wilde ook nog een leuk sociaal leven leiden. Vaak zorgde die combinatie best voor de nodige stress, maar door te sporten voelde ik me fysiek maar vooral ook mentaal heel sterk.

Ik heb ervaren dat ook anderen deze mentale weerbaarheid ervaren. Wanneer je bewust bent van wat er in je hoofd omgaat, dan kan dat veel invloed hebben op wat je doet. Sporten op zich is voor veel mensen niet zo lastig maar een gewoonte doorbreken soms wel. Met veel plezier leef ik bewust, ik let op mijn voeding en train minstens 3 keer per week.

Donovan Kraag

Ik ben Donovan, een 31-jarige kok met een passie voor lekker en gezond eten. Geïnspireerd door mijn samenwerking met topchef Jamie Oliver vertel ik je graag over smaakvolle, verse ingrediënten die ook jij binnen een handomdraai om kan toveren in een heerlijk gerecht. Kook je met me mee?

Bauke Boon

Ik ben Bauke Boon, jouw BSportif trainer. Na het afronden van mijn CIOS opleiding ben ik in 2015 begonnen als personal trainer. Ik krijg veel energie van de diversiteit in mijn werk. Want naast mijn werk als personal trainer op verschillende locaties ben ik ook adviseur bij NL Actief. Als BSportif trainer daag ik jou uit om de mouwen op te stropen en in beweging te komen. Ik ben van mening dat beweging deel uitmaakt van een gezonde leefstijl en dat dit de kwaliteit van leven sterk bevordert. Doe jij met me mee?